Deze website is niet up-to-date. Al ons aanbod is te vinden op marktplaats.
IT's Used - Refurbished laptops en computers

Met je aankoop steun je het milieu!

Warme zomers, gele grasvelden, opgekrulde mais, draaiende sproei-installaties, mislukte oogsten… Je hoeft niet heel ver te kijken om te zien dat we te maken hebben met klimaatveranderingen. Iets waar we met zijn allen iets aan moeten veranderen. IT’s Used zet zich graag in voor een beter milieu, en zet net die ene extra stap voor een betere wereld! Hoe we dat doen? Dat lees je hier.

1. Gebruikte producten opkopen en verkopen.

Het mag duidelijk zijn, maar dat op zich helpt al enorm om het milieu minder te belasten. Kies niet voor een nieuw product, maar voor een refurbished exemplaar om (extra) CO2 uistoot te verminderen / beperken. Een gebruikt product kan vaak nog prima een 2e ronde mee. Hoe langer je een product gebruikt, hoe minder hij het milieu belast. IT’s Used verkoopt uitsluitend gebruikte laptops en computers, zodat er geen nieuwe geproduceerd hoeven te worden. Een bewuste keuze, waarmee we laten zien dat hergebruik prima kan!

2. Bij iedere bestelling een zakje bloemzaden meesturen.

Ja, dat lees je goed! Bij iedere bestelling geef ik mijn klanten een gratis zakje bloemenzaad! Plant het thuis, het liefst buiten, zie het groeien en maak de wereld groener! Praktischer kan niet toch? Dat dachten wij ook! Zo helpen we samen de wereld groener te maken. Planten en bloemen zijn natuurlijk heel goed voor de bijen / bodemleven en andere dieren, maar wist je dat planten ook CO2 opnemen uit de lucht? Een heel eenvoudig filter voor schone lucht dus! Ik zeg, planten maar!

3. Draadloze muizen gemaakt van tarwestro.

Bestel je een draadloze muis bij je laptop of computer? Dan is dat een muis die (deels) gemaakt is van tarwestro! Tijdens de productie van deze muis is dus gebruik gemaakt van een natuurlijk product, waar we heel veel van hebben (stro)! Heb je er wel eens over nagedacht, dat voor elk brood dat jij eet tarwe nodig is en er dus ook voor elk brood stro overblijft? Dat word gebruikt om deze muizen te produceren!

Bestel hier direct een nieuwe milieuvriendelijke muis.

4. Hergebruik van verzenddozen en verpakkingsmateriaal.

Ik gebruik nooit nieuwe verzenddozen! Al het verzend- en verpakkingsmateriaal dat ik gebruik is hergebruikt van bestellingen die ik binnen heb gekregen, op die manier worden onze verzenddozen altijd hergebruikt en is de verzending van jou bestelde product nog milieuvriendelijker! Daarnaast verzend ik producten die door de brievenbus passen (laptops uitgezonderd), in kleine brievenbuspakketjes, waardoor er minder ruimte word gebruikt in de pakketbus, en er dus meer pakketten mee kunnen.

5. Geen groot kantoor of magazijn.

IT’s Used word gerund vanuit mijn studentenkamer, waardoor ik geen kantoor of magazijn hoef te huren, door slim gebruik te maken van de ruimte die ik heb, heb ik dus ook minder materialen nodig (geen magazijn / kantoor of extra werkplek.), dat bespaart materiaal en producten, wat bijdraagt aan een kleinere voetafdruk en een beter milieu!

Afbeelding afkomstig van www.unsplash.com